Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ کارشناسان وزارت بهداشت با اشاره به شکننده بودن شرایط همه‌گیری کرونا در اغلب نقاط کشور تاکید دارند جابه‌جایی جمعیت در تعطیلات نیمه خرداد تعیین کننده است. - اخبار استانها -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، درحالی که بسیاری از آمارهای مرتبط با همه‌گیری کرونا در کشور حکایت از نزولی شدن شدت بیماری در پیک چهارم دارند کارشناسان وزارت بهداشت با اشاره به شکننده بودن شرایط معتقدند تعطیلات پیش رو می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در این زمینه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس بررسی‌های انجام شده در ستاد ملی مقابله با کرونا با درنظر گرفتن ورود ویروس جهش یافته هندی و آفریقای جنوبی به کشور و گسترش آن در برخی از استان‌های جنوبی اصلی‌ترین و کلیدی‌ترین موضوع برای جلوگیری از بروز بحران جدید مدیریت جابه‌جایی جمعیت در این شرایط است؛ چون شدت سرایت و همچنین قدرت بیماری با این نوع از ویروس بسیار بالاتر از ویروس جهش یافته انگلیسی شناخته شده و در بسیاری از موارد درمان‌های موجود نیز توان مقابله با این ویروس را ندارد.

این درحالی است که چندی پیش سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز با اشاره به غیرقابل کنترل شدن بیماری با جمعیت سیال گفته بود: درشرایطی که ویروس‌های جهش یافته وارد کشور شده‌اند اگر امکان مدیریت جابه‌جایی جمعیت وجود نداشته باشد ورود به فاز تازه‌ای از همه‌گیری غیرقابل اجتناب است و درصورت این اتفاق چگونگی ایستادگی نظام بهداشت و درمان در مقابل این همه‌گیری معلوم نیست.

در این زمینه اگرچه ستادملی مقابله با کرونا محدودیت‌های تازه‌ای برای تعطیلات پیش‌رو و تردد بین استانی با خودروهای شخصی ایجاد کرده است اما کارشناسان بهداشت معتقدند این تعطیلات و عدم جلوگیری کلی از سفر حتی با وسایل نقلیه عمومی بازهم می‌تواند خوشه‌های کوچک بیماری را به شعله‌های نگران کننده همه‌گیری در سراسر کشور به‌خصوص استان‌های گردشگرپذیر مثل گیلان، مازندران و جزایر جنوبی ایران در خلیج فارس تبدیل کند.

برهمین اساس توصیه تمامی کارشناسان برای تعطیلات پیش رو این است که فعلاً بار سفر نبندیم و اجازه دهیم سیر نزولی پیک چهارم در ایران ادامه داشته باشد؛ چون در غیر این صورت تثبیت ویروس جهش یافته هندی یا آفریقایی در کشور می‌تواند اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی و نگرانکننده‌ای به همراه داشته باشد.

وضعیت تهران این هفته مشخص می‌شود

البته با توجه به شرایط ویژه استان تهران و کلانشهر تهران در این دوره از همه‌گیری نگرانی‌ها درباره مدیریت وضعیت شیوع کرونا در این منطقه بخصوص کلانشهر تهران کاملا متفاوت است.

در این زمینه علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران هفته گذشته به رسانه‌ها گفت: تهران با درنظر گرفتن جایگاه ویژه خود همواره اولین مقصد و تقاضای سفرهای مردمی برای انجام اموراداری، شخصی و حتی درمانی است به همین دلیل می‌بینیم دوره نزولی پیک چهارم در این کلانشهر کاملا متفاوت با سایر بخش‌هاست و این طولانی شدن دوره نزول بیماری در تهران می‌تواند شرایط ویژه و البته شکننده‌تری در کل ایجاد کند.

زالی همچنین در ادامه تاکید کرد: با استفاده از سامانه‌های هوشمند رصد فراگیر می‌توانیم به مدل‌های مشخصی از چگونگی حرکت ویروس و ایجاد کانون‌های جدید بیماری دستیافته و براساس آن برنامه‌ریزی‌ها و پیش‌بینی‌هایی داشته باشیم و با درنظر گرفتن داده‌های این سامانه شرایط تهران تا رسیدن به شرایط ثبات همه‌گیری چهارم تقریبا 14 روز زمان لازم دارد.

اظهر نظر فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران درحالی مطرح شده که هفته آینده تقریبا به تاریخ تعیین شده می‌رسیم و آمارهای رسمی منتشر شده می‌تواند نمایی کلی از وضعیت پایتخت در پیک چهارم برایمان مشخص کند.

اما آنچه باید هموطنان درنظر داشته باشند این است که در این شرایط شکننده و البته ناپایدار بهترین و موثرترین راهکار حفظ فاصله اجتماعی و رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی است.

جدیدترین اخبار کرونا در ایران| فریب شیب نزولی آمارها را نخوریم/ تهران روی لبه پرتگاه همه‌گیری/ سختگیری تردد بین استانی در تعطیلات خرداد 1400 + نقشه و نمودارجدیدترین اخبار کرونا در ایران| رشد 45 درصدی موارد بستری از ابتدای خرداد/نگرانی وزیر از پیک پنجم/ عبور از مرز 79000 فوتی+ نقشه و نمودارجدیدترین اخبار کرونا در ایران| تغییر الگوی بستری در جنوب و پایتخت/ جمعیت سیال و شکل‌گیری خوشه‌های جدید/ قطع برق و مشکلات جدی واکسیناسیون+ نقشه و نمودار

 

بستری 360 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان کرمان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، براساس آخرین آمار اعلام شده از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان کرمان تعداد کل موارد بستری دارای تست مثبت کرونا در استان کرمان از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به 20 هزار و 714 مورد رسیده است و براساس رنگ بندی اعلام شده هیچ شهرستان قرمز کرونایی در استان کرمان نیست و از 23 شهرستان استان کرمان 9 شهرستان در وضعیت نارنجی و بقیه در وضعیت زرد قرار دارند.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار اعلام شده کرونا تا روز گذشته اظهار داشت: هم اکنون موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 360 مورد است که از این تعداد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان 212 نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان19 نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت81 نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم 6 نفر و حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان 42 نفر تحت درمان هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با 50 نفر بیمار جدید بستری شده در استان کرمان تعداد کل موارد بستری از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون به 20 هزار و 714 نفر رسیده است.

وی با اشاره به مرگ 4 کرمانی دیگر بر اثر ابتلا به کرونا گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 2 هزار و 892 نفر در اثر ابتلا به این ویروس در استان کرمان فوت کرده‌اند.

کاهش بیماران بستری مبتلا به کرونا در استان سمنان؛ 88 تست مثبت دیگر ثبت شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، آمارهای روزهای اخیر بیانگر ادامه روند کاهشی تعداد مبتلایان جدید به کرونا در هر روز در استان سمنان است.

بر اساس اعلام ستاد استانی مقابله با کرونا در سمنان، در روز گذشته 88 بیمار جدید مثبت با تشخیص قطعی ابتلا به کووید 19 در استان سمنان بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی آزمایشگاهی شناسایی شدند.

در این روز همچنین یک نفر از بیماران بستری در بیمارستان‌های استان سمنان نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد و مجموع آمار مرگ‌ومیرهای ناشی از ابتلا به این بیماری به یک هزار و 96 نفر رسید.

روز گذشته بخش‌های کرونا در بیمارستان‌های استان سمنان نیز کاهش 11 نفری در تعداد بستری‌های مبتلا به کووید 19 را تجربه کرد و هم اکنون 178 بیمار مبتلا به این بیماری در استان سمنان بستری‌اند.

گزارش ستاد مقابله با کرونای استان سمنان حاکی است که روز گذشته 29 بیمار مبتلا به کرونا، پس از بهبودی کامل، با حال عمومی مساعد و خوب از بیمارستان‌های این استان مرخص شدند.

از ابتدای شیوع کرونا در استان سمنان تا کنون 39 هزار و 56 بیمار مبتلا به کرونا در این استان شناسایی شدند که از این تعداد 29 هزار و 313 نفر را بیماران سرپایی تشکیل می‌دهند.

 

درحال تکمیل... .

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا حوزه دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان های استان اخبار کرونا در ایران مقابله با کرونا جابه جایی جمعیت ابتدای شیوع استان سمنان استان کرمان مبتلا به کرونا کرونا در استان موارد بستری روز گذشته پیک چهارم جهش یافته استان ها همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۸۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ روز‌های کاری هفته و تعطیلات پایان هفته با توجه به شغل افراد و فرهنگ حاکم بر کشور‌های مختلف، متفاوت است.

در اغلب کشور‌های اروپایی و آمریکایی، روز‌های کاری هفته از دوشنبه تا جمعه یا شنبه است؛ و روز پایانی هفته یا دو روز پایانی هفته به اوقات فراغت می‌گذرد و افراد این روزها را به انجام کار‌های شخصی خود اختصاص می‌دهند. تعطیلات آخر هفته شنبه و یکشنبه به این دلیل در بعضی از کشور‌های دنیا رواج پیدا کرده است که در دین مسیحیت، یکشنبه روز مذهبی محسوب می‌شود. در بسیاری از کشور‌های اسلامی، نماز عصر روز جمعه بسیار مهم تلقی می‌شود؛ به این ترتیب، تعطیلات آخر هفته از جمعه تا شنبه است.

تأثیر موقعیت جغرافیایی و شرایط فرهنگی بر سیاست‌های کشور

در بسیاری از کشورها، جمعه آخرین روز کاری قبل از تعطیلات پایان هفته است؛ اما در ایران جمعه روز تعطیل پایان هفته است. مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد که کشورهای ایران از بین ۱۱۴ کشور جهان، روز جمعه را در هفته تعطیل بودند. تفاوت‌های بسیار زیادی میان کشور‌ها ازنظر موقعیت جغرافیایی و شرایط فرهنگی حاکم بر هر کشوری وجود دارد؛ که می‌تواند بر سیاست‌های اتخاذشده در این زمینه تأثیرگذار باشد. برای مثال در برخی از کشور‌ها مانند سوئد و نروژ به ازای هر ۳ هفته کار، یک هفته مرخصی است. این برای سفر به دیگر کشور‌های اروپایی و لذت بردن از آفتاب سوزان اختصاص داده می‌شود تا از ظرفیت گردشگری و توریسم استقاده شود.

تعطیلات پایان هفته پنجشنبه تا جمعه، بیشتر در کشور‌های مسلمان‌نشین رایج بود، اما یمن یکی از آخرین کشور‌هایی به‌شمار می‌رود که تعطیلات آخر هفته پنجشنبه تا جمعه خود را به روز‌های تعطیلی جمعه تا شنبه تغییر داد.

مطالعات نشان می‌دهد که به‌تازگی تعطیلات پایان هفته در کشور‌های دیگری مانند سومالی و لبنان نیز تغییر کرده است تعطیلات آخر هفته در تقویم رسمی حداقل ۱۰۲ کشور جهان، دو روزه است، اما در ایران آخرهفته فقط یک روزه (جمعه) است. در حال حاضر فقط چندکشور دردنیا ازجمله ایران جمعه‌ها را برای تعطیلات آخر هفته در نظر گرفته‌اند و فقط در کشور نپال، شنبه به عنوان روز تعطیل پایان هفته محسوب می‌شود.

در کشور‌های کانادا، انگلیس و استرالیا با احتساب روز‌های آخر هفته و تعطیلات مناسبتی طی یک سال حدود ۱۱۴ روز تعطیل رسمی هستند. در فرانسه میزان روز‌های تعطیل مناسبتی ۱۴ روز است که با احتساب تعطیلات آخر هفته ۱۱۸ روز تعطیلی سالانه ثبت‌شده است؛ و اسپانیا ۱۵ روز تعطیلی مناسبتی دارد؛ که ۱۱۹ روز طی یک سال تعطیل است. در بعضی از کشور‌ها مانند مالزی، ترکیه، چین و امارات که طی چند سال اخیر در بازار گردشگری رشد چشمگیری داشتند. نیز تعطیلات آخر هفته دو روز است که با تعطیلات مناسبتی طی یک سال بالای ۱۱۸ روز تعطیل هستند.

میزان تعطیلات آخر هفته در چین ۹۸ روز است و تعطیلات مناسبتی آن حدود ۲۸ روز هست که درمجموع به ۱۲۶ روز در طول یک سال می‌رسد. در تقویم رسمی این کشور‌ها دو روز شنبه و یکشنبه تعطیل رسمی اعلام‌شده؛ اما با دورنگ متفاوت نشان داده‌شده است. رنگ قرمز در یکشنبه‌ها به معنای تعطیلی کامل تمامی بخش‌های خصوصی و دولتی آن کشورهاست و رنگ دیگر در شنبه‌ها به معنای تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها، بخش‌های خصوصی و غالب ادارات دولتی است. اما بانک‌ها یا برخی ادارات دولتی مانند اداره پست که وظیفه خدمات‌دهی مستقیم دارند. اداره پست اداره صدور گواهینامه در شنبه با ساعاتی کمتر از ساعات روز‌های کاری دیگر کار می‌کنند.

کشورهایی با کمترین میزان تعطیلات در سال

تنها کشور‌هایی که کمترین تعطیلات در سال را دارند، ایالات‌متحده آمریکا، تونگا، پالائو، میکرونزی، جزایر مارشال هستند که هیچ مرخصی با حقوقی در سال ندارند و در پایین‌ترین سطح آمار بانک جهانی قرار دارند.

میزان بهره‌وری کشور‌ها با ساعت کار نسبت معکوس دارد

جالب است بدانید که کشور‌های آسیایی گاهی به اندازه انگشت‌های دست تعطیلی رسمی دارند؛ که دراین میان کشور‌هایی مانند چین، فیلیپین و تایلند که طبق قوانین کشور خود با حداقل تعطیلات که حدود ۵ الی ۱۰ روز است، در پایین‌ترین سطح این لیست قرار دارند. مسئله تعجب برانگیز دیگر این است که کانادا نیز با ۱۰ روز تعطیلی برای کارمندان، هم ردیف کشور‌های آسیایی در این لیست قرارگرفته است. بررسی‌های انجام‌شده نشان داده است که میزان بهره‌وری کشور‌ها با ساعت کار نسبت معکوس دارد.

تعطیلات آخر هفته مدارس استرس را می‌کاهد؟

ازطرفی تحقیقات آماری نشان داده است افزایش بهره وری نیروی کار، کاهش آلودگی هوا، نشاط و شادابی کارمندان ولذت بردن از کار وهمچنین درکنار خانواده بودن که درفرهنگ اسلام وایرانی تاکید بسیاری شده است از تاثیرات تعطیلات آخر هقته است.

ازطرفی هم دولت‌ها در هزینه‌های مصرفی و سوخت وانرژی‌ها صرفه جویی قابل توجهی انجام دهند که می‌توان ازدیگران اثرات این تعطیلات گفته شود.

استفاده دیگر تعطیلات دو روزه وهمگام با کشور‌های توسعه‌یاقته دنیا استقاده از ظرفیت توریسم و گردشگری است که می‌توان دربالابردن این صنعت درآمدزا به دولت‌ها کمک کند. از لحاظ آموزشی تحقیقات اخیر بیان می‌کند تفریحات دانش‌آموزان و جوانان که در تعطیلات انجام می‌شود؛ نه تنها استرس و اضطراب دانش آموزان را می‌کاهد بلکه باعث بهبود نگرش، افزایش مهارت‌های اجتماعی و یادگیری بهتر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشخص شدن زمان حضور فخری در ایران
  • رئال یا مونیخ؛ امشب تکلیف دیگر فینالیست مشخص می‌شود
  • آرمین زارعی بستری شد
  • آرمین زارعی خواننده به دلیل فشار عصبی بستری شد
  • بستری شدن آرمین زارعی خواننده به دلیل فشار عصبی
  • تکلیف دومفریس در اینتر تا ۲ هفته دیگر مشخص می‌شود
  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • میزبانان لیگ ملت‌های والیبال ۲۰۲۴ مشخص شدند
  • ۸۴۹ هزار تردد در تعطیلات نیمه اول اردیبهشت در جاده‌های مازندران